Kawa przed pracą, po pracy, u cioci na imieninach... Pijemy dużo i często, jednak nie zawsze zastanawiamy się nad tym, czy kawa, którą sobie przygotowujemy, jest dobrej jakości. Zuzanna Wolska opowiedziała nam między innymi o tym, jak dobierać kawę i w jaki sposób ją zaparzać, żeby wydobyć to, co najcenniejsze. Zapytaliśmy także, jak zaczęła się jej przygoda z kawą.
Zuzanna razem z bratem prowadzi sezonowo swoją kawiarnię... na rowerze.
Na jej blogu KLIK! znajdziecie odpowiedź na wiele ważnych kawowych pytań.
PROKOFEINACJA – zwlekanie, tendencja do nie rozpoczynania niczego przed pierwszą filiżanką kawy.
________________________________________________________
Od kilku lat bacznie obserwuje rozwój sceny kawowej w Polsce i Europie. Są rzeczy, które absolutnie uwielbiam, ale niestety są też takie kwestie, które działają na mnie jak płachta na byka. Blog powstał z potrzeby przedstawienia takiego punktu widzenia, który o kawie będzie mówił z szacunkiem, aczkolwiek z przymróżeniem oka i mililitrem dystansu. Prokrastynujcie… yyy prokofeinujcie się ze mną!
informacje pochodzą ze strony www.prokofeinacja.wordpress.com
Napisz komentarz
Komentarze