Zbilansowana dieta obejmująca jak najmniej przetworzone produkty, dużo wody, aktywność fizyczna - to wiemy, ale co dalej? Jak to skutecznie wprowadzić do codziennego życia, mieć dużo energii i nie przepłacić? Czy tylko to, co na etykiecie ma dopisek "bio" jest pełnowartościowe? Czy posiłkiem nie zawierającym mięsa można się najeść? I w końcu, czy każdy powinien na dobre rozstać się z glutenem? Od tylu pytań może zakręcić się w głowie. Na szczęście na ratunek przyszła Łyżka Stołowa. Agnieszka Ciecholińska nie tylko podpowiedziała, co możemy zmienić w naszych regularnych posiłkach, by miały więcej cennych składników odżywczych, ale też, jak je smacznie urozmaicić. Posłuchajcie naszej rozmowy:
W czasie wielkiej popularności wszystkiego, co bezglutenowe, poprosiliśmy Agnieszkę, żeby wytłumaczyła, czym właściwie jest gluten i w jakich produktach go znajdziemy:
Czy dieta bezglutenowa jest dobra dla każdego?
Powtarzając za Agnieszką, dieta to przede wszystkim zdrowe żywienie, a nie odmawianie sobie czegoś. Najważniejsza jest świadomość, planowanie i regularność. Smacznego!
Napisz komentarz
Komentarze