Celem Konkursu „Weki z Pomorskiej Spiżarni" jest zainteresowanie przetwórstwem żywności i sprzedażą produktów wytworzonych z własnej uprawy, hodowli lub chowu, zwiększenie zainteresowania produktami lokalnymi wśród konsumentów oraz promocja i szerzenie dobrych praktyk w zakresie wytwarzania i sprzedaży produktów rolno-spożywczych charakterystycznych dla województwa pomorskiego, w tym wzrost jego atrakcyjności poprzez rozwój lokalnej przedsiębiorczości.
Przygotowany produkt wraz z formularzem zgłoszeniowym należy przesłać na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-810 Gdańsk, ul. Okopowa 21/27
z dopiskiem konkurs „Weki z Pomorskiej Spiżarni"
lub dostarczyć osobiście na adres:
Jednostka Regionalna Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich
Departament Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich
Urząd Marszałkowski Województwa Pomorskiego
80-819 Gdańsk, ul. Augustyńskiego 2
II piętro pok. 218 lub 216
Termin nadsyłania zgłoszeń: od 1 do 15 października.
Szczegółowych informacji na temat konkursu udzielają pracownicy JR KSOW pod numerami telefonów: 58 32 68 338 oraz 58 32 68 753 i 756. Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin konkursu dostępne są na stronie www.dprow.pomorskie.eu.
Konkurs na najlepszy produkt lokalny "Weki z pomorskiej Spiżarni" finansowany jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy technicznej PROW na lata 2014-2020.
Napisz komentarz
Komentarze