Miały być po raz pierwszy w Tczewie i dla kilkudziesięciu, będą po raz pierwszy w sieci i dla wielu - w związku z wprowadzonymi obostrzeniami przenosimy nasze wydarzenie do online’u!
~ YOUng heroes
Transmisja wydarzenia rozpocznie się o godzinie 18:00 na antenie telewizji Tetka, a także online. O szczegółach warsztatów mówi Julia Kaffka, z grupy YOUng Heroes, koordynującej spotkanie:
Pozbywanie się żywności to problem, którego ludzie nie widzą, bo jedzenia mamy mnóstwo. Nawet kiedy coś wyrzucamy, to nie zdajemy sobie ze skali problemu - a ta jest naprawdę ogromna. W tym momencie badania wykazują, że rocznie marnuje się 5 mln kilogramów jedzenia. Tracimy 1/3 wyprodukowanej żywności w czasach, gdy aż 821 milionów ludzi na świecie głoduje. Okres bożonarodzeniowy jest czasem, w którym jedzenie marnuje się w zatrważających ilościach, dlatego spotkajmy się i spędźmy razem popołudnie nie tylko przyjemnie, ale i pożytecznie!
~ Julia Kaffka, YOUng Heroes
Warsztaty skierowane są do każdego, kto chce przestać marnować jedzenie, a przy okazji nauczyć się dobrze gotować. W programie znajduje się bowiem wiele kwestii związanych ze świątecznymi potrawami. Do wzięcia udziału w warsztatach online niezbędne jest wypełnienia formularza zgłoszeniowego, który znajduje się tutaj. Zapisani uczestnicy otrzymają na maila link do udziału w warsztacie oraz wszelkie niezbędne wskazówki. Dla osób, które nie mogą skorzystać z wydarzenia internetowego, przewidziana jest transmisja na żywo w tczewskiej TV Tetka.
Udział w warsztatach jest bezpłatny dzięki finansowaniu, otrzymanym od filantropów obecnych na Giving Circle - wydarzeniu fundraisingowym zorganizowanym przez Fundację Pokolenia z Tczewa.
Sylwia Majcher - autorka bestsellerowych książek „Gotuję, nie marnuję” i „Wykorzystuję, nie marnuję”. Jak sama o sobie mówi: inspiracji szuka w podróży, uwielbia lokalne targowiska i poznawanie świata przez pryzmat talerza.
Napisz komentarz
Komentarze