Festiwal odbędzie się w sobotę, 21 sierpnia od 15:00 do 18:00 na placu rekreacyjnym przy boisku Orlik w Subkowach (ul. Józefa Wybickiego). Jest to nowe wydarzenie w powiecie tczewskim i niecodzienne święto kuchni kociewskiej. Tego popołudnia królować będzie SELER.
Uroczystość ma charakter imprezy kulturowo-promocyjnej połączonej z elementami naukowymi, konkursem kulinarnym „Selerowa zapiekanka”, widowiskowym pokazem kulinarnym połączonym z degustacją, wielotematycznymi warsztatami kulinarnymi dla chętnych pt.: „Pichcimy po kociewsku”, warsztatami dla dzieci „Figurki z selera” i występami zespołu Kociewie Retro. Będą też lokalni wystawcy z tradycyjną żywnością, rękodziełem, haftem, pamiątkami z Kociewia i ręcznie malowaną porcelaną.
- informacje prasowe
Zwieńczeniem Kociewskiego Festiwalu Kulinarnego będzie koncert zespołu "Zdążyć przed Północą".
fot. materiały prasowe
Napisz komentarz
Komentarze