"Zapach czekolady będzie czuć w całym mieście!"
Chcesz poczuć się lepiej dzięki czekoladzie i słodko spędzać majowe weekendy? Dołącz do Festiwalu Czekolady!
Już po raz drugi, zapraszamy wszystkich miłośników słodyczy do udziału w wydarzeniu. Spotykamy się 7-8 maja w Ergo Arenie. Zostawcie na chwilę codzienność i przeżyjcie bardzo pozytywny czas ze swoimi najbliższymi. Różnorodna paleta kształtnych tabliczek, pralin i trufli, stanowiąca kwintesencję smaków i aromatów charakterystycznych dla polskiej kuchni, ogrodu i krajobrazu zachwyci nawet najbardziej wymagających koneserów czekolady. Na Festiwalu znajdziecie też lody, ciasta i inne słodycze.
Zapach czekolady będzie czuć w całym mieście!
- informacje prasowe
DLACZEGO WARTO PRZYJŚĆ NA FESTIWAL CZEKOLADY?
- najwyższa jakość produktów
- czekolada wyrabiana ręcznie
- ogromny wybór smaków: słodycze klasyczne, wegańskie, ziołowe, wytrawne i słodkie
- naturalne i unikalne wyroby
- warsztaty tworzenia i dekorowania tabliczek czekoladowych, malowanie muralu czekoladą, tworzenia tabliczek od ziarna, warsztaty z lukrowania pierników, pokazy cukiernicze i degustacje, dmuchany plac zabaw oraz czekoladowe kino
CO WYJĄTKOWEGO JEST W CZEKOLADZIE?
- jest źródłem zdrowia
- poprawia humor
- chroni przed rozwojem stresu
- spowalnia proces starzenia
- działa uspokajająco
CZEKOLADA POMAGA
Akcja „Oddaj krew za torbę słodyczy” to nieodłączny element naszych wydarzeń. Czekolada pomaga, dlatego tabliczki i słodycze Millano Group oraz 3 bilety na Festiwal Czekolady, trafią do honorowych dawców krwi, biorących udział w akcji.
- TERMIN: 7 maja (sobota)
- MIEJSCE: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa, ul. J. Hoene-Wrońskiego 4 w Gdańsku
- GODZINY: od 7:15 do 13:00.
Odbiór słodyczy podczas festiwalu,
GODZINY OTWARCIA
7.05 (sobota): 11:00 - 19:00
8.05 (niedziela): 10:00 - 18:00
Zapraszamy do wysłuchania rozmowy z organizatorką Festiwalu Czekolady, Izabelą Augustyn-Mrzygłód:
Więcej informacji znajdziecie w wydarzeniu na Facebooku, Wstęp dla dzieci do 8. roku życia jest bezpłatny.
Napisz komentarz
Komentarze